HALLIN SÄÄNNÖT

 

KEINONURMIMATON SÄILYTTÄMINEN KUNNOSSA

Tsau-hallissa on laadukas kotimainen Saltex -keinonurmimatto 50mm (30mm kumirouhetäytöllä).

Esteiden kuljetus ja käsittely

Esteitä ei saa vetää mattoa pitkinvaan kaikki esteet tulee kantaa tai kuljettaa esteen omia apupyöriä käyttäen paikoilleen! Tämä koskee myös putkia ja putkenpainoja. Putkenpainoja kuljetetaan joko kantamalla tai apukärryillä. Apukärryjen maksimikantavuus on 200kg, mutta suositellaan että niillä viedään kerrallaan max. 3 putkenpainoa.

Mattopinnan puhdistus

Mattoa voidaan puhdistaa normaaleilla pesuaineilla, jonka jälkeen sitä voidaan myös huuhdella vedellä. Mikäli mattoa pestään vesiletkulla, ei vettä saa päästää mattoon kovalla paineella, jotta matossa oleva kumirouhe pysyy paikoillaan. Pesuainepulloja on hallissa aidoilla olevissa koreissa.

Mikäli koira pissa tai kakkaa matolle, on se puhdistettava pesuaineella maton pinnasta ensin paperilla imeyttäen, minkä jälkeen se on huuhdeltava kevyesti vedellä. Matto päästää huuhteluveden läpi.

Pissa/kakkasakko

Mikäli vahinko sattuu, maksa myös 10 € sakkokahvion edessä sijaitsevaan valkoiseen postilaatikkoon. Ulkoiluttakaa koirat hyvin ennen halliin tuontia ettei vahinkoja satu.

Makupalojen käyttö

Makupalat on poistettava huolellisesti matolta, mikäli niitä käytetään harjoituksissa.

Jalkineiden käyttö

Pyri käyttämään mattopinnalla sisäjalkineita yleisen siisteyden vuoksi. Mikäli käytät kentällä ulkojalkineita, puhdista jalkineet ennen kentälle menoa. Jalkineet tulee aina puhdistaa huolellisesti ennen hallin sisälle tuloa ulko-ovien läheisyydessä oleviin rappuralleihin!

MUUT SÄÄNNÖT HALLIN KÄYTÖSSÄ

Juoksut

Juoksuisen nartun kanssa saa treenata ulkokentillä sekä sisäkentillä ns. kaupallisessa koulutuksessa juoksupöksyt jalassa. Muuten nartuilla on juoksun alkamisesta 3 viikon varoaika, minkä aikana hallilla ei voi treenata.

Häkit

Hallilla voi säilyttää omaa häkkiä häkkilooseissa, mutta mikäli tuot häkkisi hallille, tulee sen olla myös muiden lainattavissa. Kisojen ajaksi häkit on poistettava, varataan häkkipaikat kisaajien koirille.

Kenttien tyhjentäminen esteistä

Maanantaisin, viikonloppuisin ja klo 22-17 tiistaista perjantaihin voit tyhjentää kentän esteistä. Esteet on palautettava kentälle treenin jälkeen. Vain yksi kenttä kerrallaan voi olla tyhjänä esteistä. Ti-pe klo 17-22 esteitä ei saa siirtää kenttien reunoille. Muutamaa hyppyestettä voi siirtää, mutta kontaktiesteet, putket ja kepit on pidettävä kentällä. Hyppyesteet siirretään takaisin paikoilleen treenin päätyttyä.

Esteet kentillä

Esteet tulee jättää kentälle aina turvallisesti, kun poistut. Kontaktiesteitä ei saa jättää renkaiden päälle. Kontaktiesteitä, putkia ja pussia yms. ei saa jättää kohti aitaa tai seinää, niin että sisään ampaiseva koira voi loukata itsensä. Jos käytät jotain estettä esim. kontaktiesteiden edessä estääkseni koirasi menoa niille, niin poista kyseiset esteet, kun poistut kentältä.

Ilmastointi

Hallia lämmitetään itsestään lämpötilan mukaan säätyvillä ilmalämpöpumpuilla. Ne ovat kalliimmanpuoleisia teollisuuslaitteita, joten niihin ja niiden säätöihin eivät saa koskea kuin Tsaukin valtuuttamat henkilöt. Älä siis koske laitteiden säätöihin (vaikka puhallus tai hurina häiritsisi, niihin ei saa koskea). Mikäli sinulla on jotain huomautettavaa ja kysyttävää niiden toiminnasta, voit kysyä asiaa tsaun fb-sivulla tai laittaa mailia jarmo.kumpulainen@hotmail.com

Ulko-ovet

Koska hallia lämmitetään ilmalämpöpumpuilla, ei ovia saa kiilata auki kivillä tms. Ovet pidetään siis suljettuina ja mikäli jollakin porukasta ei avain ole mukana, koputtelemalla oveen voivat toiset sen tarvittaessa aukaista.

Valaistus

Hallissa on valaistus erikseen kentille 1 ja 4 (vasen puoli) sekä 2 ja 3 (oikea puoli). Laita valot vain sille puolelle, missä treenaat. Sammuta valot lähtiessäsi, jos hallissa ei ole muita. Mikäli päivänvalo riittää, vältä valojen käyttämistä.

Huoltorakennus, pesutilat

Uusi huoltorakennus sijaitsee kentän 1 vieressä. Ovesta pääsee jäsenen avainlätkällä. Sisältä löytyvät suihkutilat, jotka ovat vapaasti jäsenistön käytössä.

Vauvojen pesu tapahtuu joko wc-tiloissa tai huoltorakennuksen suihkuhuoneessa. Kahvio on elintarviketila, siellä ei pestä peppuja eikä vastaavasti jätetä vaippoja tms. kahvion roskikseen.

Huomioi toiset

Pidä koirasi häkissä tai koukussa kentällä, missä itse treenaat, älä muilla kentillä.

Muista jättää esteet turvallisesti suoritettaviksi, kun poistut kentältä.

Pidetään halli mukavana treenata kaikille!

Terveisin johtokunta

Pelastussuunnitelma

Hallista ja kahviosta johtaa ulos poistumisopastein varustetut poistumistieovet suoraan pihalle. Ovat saa sisäpuolelta avattua ilman avaimia. Piha-alueella on kokoontumispaikat paikoitusalueiden ulkoreunoilla, jotta palo- ja pelastustoimi pääsee esteettä kohteeseen.

Suunnitelma on luettavissa kokonaisuudessaan kahvion ilmoitustaululta tai alla olevasta liitteestä.