Young Living eteeriset öljyt ja koirat

Haluatko lisää puustia kisaan sekä itselle että koiralle?

Ovatko koiran lihakset kireät?

Käykö koira ylikierroksilla etkä saa sitä rauhoittumaan?

Haluatko päästä punkeista eroon ilman myrkkyjä?

Jos vastasit kyllä johonkin kysymykseen, kannattaa tulla kuuntelemaan tätä tietopakettia eteeristen öljyjen käytöstä koirille. Illan aikana käydään lävitse 12 öljyä ja opit tekemään itse punkkikarkoitteen. Varaa siis mukaan kynä ja paperia. Luennolla on myös aikaa kysymyksille.

7.6.2018 klo 18.30 TSAU-keskuksen kahvila, Yrjönalhontie 2, Lieto.

Luennon hinta on 2 €.

Ilmoittautumiset: Elina 040 730 3466 / Virve 050 531 1532

 

Koetoimitsijan lajikurssi rallytokossa 30.6.2018

Tsau ry järjestää rallytokon koetoimitsijan lajikurssin, kouluttajana toimii rallytokotuomari Tiia Hämäläinen.

Rally-tokokoetoimitsijakurssin suorittanut voi toimia vastaavana koetoimitsijana rally-tokokilpailussa. Henkilön tulee käydä ns. yleinen 1-osa sekä lajikohtainen eli 2-osa. Koetoimitsijaksi pätevöityy, kun molemmat osat on suoritettu. Koetoimitsijakortti on voimassa 5 vuotta.

Pääsyvaatimukset
- On suorittanut kennelpiirin järjestämän koetoimitsijakurssin 1-osan
- On yhdistyksen jäsen ja saanut yhdistykseltä suosituksen kurssille
- 18 vuoden ikä
- Kennelliiton jäsen
- Toiminut aktiivisesti lajin parissa

Ilmoittautuminen alkaa 2.5.2018, anne.linsuri (at) gmail.com . Kurssin hinta on 30,- ja kurssille mahtuu 30 henkilöä.

Salme Mujusen Koiran rakenne -luento

Järjestämme Salme Mujusen luennon pe 24.8. klo 17.30-21.30. Mikäli osallistujia on alle 30, on paikkana Tsaukkilan buffa, isompi määrä osallistujia, niin Tuorlan auditorio.

Luento on suunnattu kaikille koirankasvattajille ja koiraharrastajille, Luentoa kannattaa tulla kuuntelemaan myös, jos olet suorittamassa eläintenhoidon ja kouluttamisen ammattitutkintoa, opiskelet esim. koirahierojaksi, eläintenkouluttajaksi tai trimmaajaksi.

Luennolla käydään läpi: mm.
- koiran tyyppioppi
- rakenteen termit, kulmaukset, lanne, lantio jne.
- mistä koiran terve rakenne muodostuu
- kuinka rakenne vaikuttaa liikkeisiin
- mitkä ovat rakenteen riskitekijät
- voimantuotto ja iskunvaimennus
- rakenne jalostuksessa

Koiran rakenteen hallitseminen ja ymmärtäminen on tärkeää kaikille koiraharrastajille.
Lajinasi voi olla agility, toko, pk, pelastuskoirat, valjakkohiihto tai metsästys. Tästä luennosta on sinulle varmasti hyötyä. Luentoja on jo pidetty joitakin eri puolilla Suomea ja luento on saanut suurta kiitosta osallistujilta.

Luennon hinta on 30 €. Tilaisuus järjestetään Turun Seudun Agilityurheilijoiden toimitiloissa Yrjönalhontie 2, Lieto tai mikäli osallistujia tulee enemmän, auditoriotilassa Tuorlassa.

ilmoittaudu viimeistään 30.7.2018. Elokuun alkupäivinä saat maksuohjeet.
Ilmoittaudu tästä linkistä.

 

 

KURSSI TÄYNNÄ

 

JOUNI ORENIUKSEN KOULUTUSVIIKONLOPPU

18.-19.8.2018, klo 9-16.30

4 koirakkoa/1,5h. Treeniaika 20min/koirakko + rataantutustuminen

Koulutus on suunnattu esteet osaaville koirakoille. Ryhmät pyritään jakamaan osaamisen/tason mukaan, toiveet otetaan huomioon.

Koulutuksen hinta tulee olemaan TSAU:n aktiivijäsenille noin 45-50 €, jäsenille 50 € ja muille noin 50-55 €. Hinnan tarkka määrä varmistuu, jos koulutusviikonloppu toteutuu. Tämä on siis alustava ja sitova kysely, että saataisiin varattua ja vahvistettua kyseinen viikonloppu!

Ilmoittautuessasi sitoudut osallistumaan koulutusviikonlopun treeniin. Jos estyt osallistumasta, voit myydä paikkasi eteenpäin.

Taustatietoa Jounista:

Jouni on 32-vuotias alkuperäinen TSAU:n jäsen. Nykyään hän vaikuttaa agilityssä Itämeren toisella puolella yhdessä vaimonsa Isabellen kanssa.

Jouni aloitti kilpailemaan agilityssä vuonna 2005. Uransa aikana hän on osallistunut viidesti MM-kilpailuihin. Parhaana sijoituksena yksilökilpailuissa on kolmas sija (2008 ja 2015).

Jouni kilpailee bordercollie Neelan kanssa, ja heidän parhaimpia onnistumisia on mm. 3 yksilökultamitalia WAO:sta, yksilöpronssi AWC:sta 2015 ja 4. sija EO:ssa 2017. Neelan lisäksi Jounilla on 2-vuotias Leia, jonka kanssa on aloitettu kilpailemaan kansainvälisillä kentillä.

Agilitykoiran huippukunnon rakentaminen

Torstaina 24.5. klo 18-20 TSAU-keskuksen buffassa

Luento/keskustelutilaisuus kesto n. 2h

Luennon pitää Ari Kuparinen

 

Arppa on aloittanut agilityn vuonna 2008, ja on kilpaillut EO-joukkueessa Nonnih-shelttinsä kanssa vuosina 2014, 2015 sekä 2016. Arppa on toiminut useiden vuosien ajan kouluttajana RimA:ssa sekä Sanni Kariniemen valmentajana. Lisäksi hän on toiminut EO-minijoukkueessa edustavan Sonia Delatten Stella-sheltin fysiikkavalmentajana vuodesta 2016 lähtien. Valmennuskokemusta Arpalla on myös maajoukkueen medikoirakoiden valmentajana EO:ssa vuonna 2017 sekä MM-kilpailuissa vuosina 2016 ja 2017. Arppa on palkittu vuoden seuravalmentajana 2016. Kaiken tämän lisäksi hän on toiminut viiden vuoden ajan handlerina MM-tason valjakkotiimissä.

Ilmoittautuminen päättyy sunnuntaina 20.5.

Osallistumismaksu 15 € aktiivijäseniltä, 18 € jäseniltä ja 20 € muilta.

Ilmoittautumislomake

Koiran lihashuoltokurssi

Kurssilla saa tiedot ja taidot koiran kotihieronnan ja ennalta ehkäisevän lihashuollon toteuttamiseen. Hieronnalla voidaan ehkäistä lihasvammojen syntymistä, parantaa suoritusta sekä nopeuttaa rasituksesta palautumista. Teorian sisältää luennon, jossa kerrotaan koiran liikunnasta pentuaikana, pennun kanssa treenaamisesta, koiran lämmittelystä ennen ja jälkeen treenien. Lisäksi aiheena on myös koiran palkkaus, koiran huoltaminen, liikunta ja röntgenkuvaamiset. Kurssilla käydään myös läpi helposti havaittavia lihasjumien oireita. Käytännön kerroilla harjoitellaan kotihieronnan tekniikkaa omalla koiralla, käydään läpi turvallinen venyttely koiralle sekä harjoitellaan lihaksia tukevia jumppaohjeita.

Kurssille mahtuu 10 koirakkoa, ja koirakot valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Koiran rokotukset on oltava voimassa (lisätietoa rokotteista tästä linkistä ).

Kurssin hinta on 65€ TSAU:n aktiiivijäsenille ja 70€ ei-jäsenille. Kurssin kesto on 2 kertaa, joista ensimmäisellä kerralla käydään teoriaa läpi ja jatketaan käytäntöön (kesto noin 2,5-3 h). Toinen kerta on käytännön harjoittelua (2h).


Kurssin ilmoittautumisajan päätyttyä kurssivastaava ottaa yhteyttä kaikkiin ilmoittautuneisiin.

Ilmoittautuminen päättyy su 15.4.2018

Kurssin pitää urheilukoirahieroja Anne Ristiniemi (Vetree Koira).

Kurssin päivämäärät:

21.4. lauantai, teoria ja käytäntö, 10-12.30/13.00

28.4. lauantai, käytäntö, klo 17-19

Ilmottautumislomake.


Lisätietoja sähköpostitse: tsaukurssivastaava@gmail.com

Koulutusohjaajakurssi


https://goo.gl/forms/HxU3b53xi25paTCD2

Maksut vasta vahvistuksen tultua.

 

Sagi on uudistamassa koulutusohjaajakoulutusta eli entisen kahden koulutusjakson (peruskurssi ja jatkokurssi) sijaan koulutusohjaajan pätevyys saadaan suoraan yhdellä kurssilla. TSAU järjestää ensimmäisen uuden mallin mukaisen kurssin, kouluttajana Sagin taso-2  valmentaja ja liittokouluttaja Marianne Asikainen.

 

Koulutusohjaajakurssi järjestetään Tsaun hallilla 1.-2.9.2018

 

Koulutusohjaajan kurssin ja  siihen kuuluvat harjoittelut hyväksytysti suorittaneet voivat anoa SAGI:lta koulutusohjaajakorttia. Lisätietoa kurssista: http://www.agilityliitto.fi/…/kurssit/koulutusohjaajakurssi/

 

Kurssille otetaan 10-15 henkilöä, joilla on yhdistyksensä puolto kurssille osallitumiseen. Varmista s-postise onko kurssilla tilaa ennen kurssin maksamista: ilmoittautuminen@tsau.info

 

Kurssi hinta

-  80 euroa TSAU:n jäsenille

-  100 euroa seuran ulkopuolisille

 

Maksu tilille FI26 4309 2120 1110 14 / viestikenttään "Koulutusohjaajakurssi2018".

 

TSAUn jäsen maksaa kurssin itse. Kun on kouluttanut TSAU:lla vuoden (pienryhmää tai vastaavaa) saa kurssimaksun takaisin. Jos koulutukseen osallistuva on jo TSAU:n kouluttaja, ei kurssimaksua tarvitse maksaa mutta osallistuja sitoutuu kouluttamaan vuoden 2019 loppuun saakka.

 

 

Lisätietoa:

Anne Linsuri anne.linsuri@gmail.com tai Maria Lepänhaara ilmoittautuminen@tsau.info

 

 

MATERIAALIT:

 

Naksutinkoulutusta koirille

Tekijä: Morten Egtvedt

Kustantaja: Gemm Oy (2013) / tai vastaavat tiedot

 

Agility Right from the Start

Tekijät: Eva Bertilsson, Emelie Johnson Vegh

NIDOTTU, englanti, 2010/ tai vastaavat tiedot

 

Koirien käyttäytyminen

Tekijä: Tuire Kaimio

SIDOTTU, suomi, 2007 / tai vastaavat tiedot

 

Agilitysäännöstö, erityisesti kilpailusääntö ja agilitytuomarin ohje

 

 

 

Tokon alkeiskurssi

TSAU ry järjestää tokon alkeiskurssin. Kouluttajana kurssilla on kokenut toko-harrastaja ja kouluttaja Anu Rikkilä. Kurssi koostuu yhdestä teoriakerrasta ja kuudesta treenikerrasta.

Kurssi on perjantaisin klo 18.30-20 alla olevina päivinä
pe 23.3. Teoriaosuus
pe 30.3. Ei koulutusta (Pitkäperjantai)
pe 6.4. Harjoitukset kentällä - 1. kerta
pe 13.4. Harjoitukset kentällä - 2. kerta
pe 20.4. Harjoitukset kentällä - 3. kerta
pe 27.4. Harjoitukset kentällä - 4. kerta
pe 4.5. Harjoitukset kentällä - 5. kerta
pe 11.5. Harjoitukset kentällä - 6. kerta.

 

Kurssin hinta on 70 € TSAUn jäsenille ja 100 € ulkopuolisille (sis. jäsenmaksun).
Ilmoittautumiset toko@tsau.info

Rally-toko kurssi 18.2.-15.4.2018

Rally-toko on hauska ja innostava laji, joka sopii kaikenikäisille ja rotuisille koirille. Lajin keskiössä on iloinen yhdessä tekeminen, josta sekä koira että ohjaaja nauttivat. Rally-toko on mielekästä koiran aktivointia, jota voi harrastaa ihan vain omaksi iloksi, mutta se on myös monipuolinen kilpailulaji, jossa vaativuus kasvaa korkeimpiin luokkiin siirtyessä.

Kurssille ovat tervetulleet kaikki rally-tokosta kiinnostuneet (sekä TSAU:n jäsenet että ulkopuoliset). Kurssilla tutustutaan rally-tokoon lajina ja opetellaan alkeet, joka jälkeen on helppo aloittaa lajin harjoittelu.

Ajankohta:sunnuntaisin klo 16.30 – 18.00

Kesto: 7 kertaa (á 1,5 h), joista ensimmäinen 18.2. on teoriatunti ilman koiria, treenikerrat: 25.2., 4.3., 11.3., 25.3., 8.4. ja 15.4.

Paikka: TSAU:n lämmin keinonurmihalli (Yrjönalhontie 2, Lieto)

Hinta: TSAU:n jäseniltä 70 €, muilta 100 € (sisältäen TSAU:n jäsenmaksun)

Sisältö:

- Rally-toko lajina: tehtäväkyltit, eri luokkien erot, kilpailusäännöt

- Kylttien suorittaminen, tehtävien opettaminen koiralle

- Rataharjoittelu, treenivinkkejä

Kouluttajat: Anri Saarinen ja Saila Sovela (teoria)

Ilmoittautumiset: rallytoko.tsau@gmail.com

Kurssille mahtuu 6 koirakkoa.

Kouluttajaesittely:

Anri hurahti rally-tokoon vasta pari vuotta sitten, mutta siitä lähtien on kouluttanut itseään ahkerasti useiden eri kouluttajien kursseilla ja leireillä. Tällä hetkellä Anri kisaa MES luokassa erittäin korkeaviettisen holskun kanssa, mutta kokemusta on myös erityyppisistä koirista. Treeneissä pitää aina olla kivaa ja saada onnistumisia, mutta vain lajiin perehtymällä ja harjoittelemalla ahkerasti saa tuloksia.

Saila on harrastanut rally-tokoa suunnilleen siitä asti, kun se uutena iloisena ja rentona lajina Suomeen rantautui. Saila on treenannut lajia säännöllisesti arvostetun kouluttajan ryhmissä jo vuodesta 2012 sekä kouluttanut TSAU:lla jo parin vuoden ajan. Kisakokemusta on kertynyt kahden hyvin erityyppisen espanjanvesikoiran kanssa (AVO ja VOI) ja myös ohjaajan jännittämisen suhteen on tehty hommia.


Harrastamiseen valmistava kurssi

 

Kurssi on tarkoitettu nuorille koirille, joilla ei ole harrastustaustaa tai ohjaajille, joilla ei välttämättä ole kokemusta kouluttamisesta tai tuntuu, että koira tarvitsee siedätystä halliolosuhteissa. Kurssilla harjoitellaan perustaitoja, joita tarvitaan koiran kanssa harrastaessa.

 

Kurssille valitaan koirakot ilmoittautumisjärjestyksessä. Koiran rokotukset on oltava voimassa (lisätietoa rokotteista https://www.evira.fi/elaimet/elainten-terveys-ja-elaintaudit/rokoteneuvonta/elainlajikohtaiset-rokotteet/koirarokotteet/).

 

Kurssin hinta on 40€ TSAU:n aktiiivijäsenille ja 50€ ei-jäsenille. Kurssin kesto on 4 kertaa (1,5h/kerta), joista ensimmäinen kerta on teoriatunti ilman koiraa. Maksutiedot saat kurssivastaavalta, kun paikkasi kurssilla varmistuu.

 

Kurssin ilmottautumisajan päätyttyä kurssivastaava ottaa yhteyttä kaikkiin ilmoittautuneisiin.

 

Ilmoittautuminen päättyy 1.1.2018

 

Kouluttajana Marika Karulinna.

 

Kurssi torstaisin klo 15.30-17

 

4.1.2018 teoria

11.1.2018 koulutusmetodit, palkkaaminen ja vireen merkitys oppimiselle (käytäntö)

18.1. häiriökestävyys ja kontakti (käytäntö)

25.1. irtoaminen, paikkamakuu ja odottaminen (käytäntö)


>>Ilmottautumislomake

 

 

 

Lisätietoja sähköpostitse: tsaukurssivastaava@gmail.com

 

 

Oili Huotarin tokokoulutus Tsau-keskuksessa 3.2.2018!!

Tervetuloa nauttimaan maailmanmestarin koulutuksesta kaiken tasoiset tokoilijat 
Mukaan mahtuu 9 koirakkoa, sekä reilummin kuunteluoppilaita. Koirakkopaikka sisältää 40min (20+20min) treeniaikaa.

Koirakkopaikan hintaTsau:n aktiivijäsenille on 65€, ilman harjoitteluoikeutta oleville jäsenille 70€ ja ulkopuolisille 80€. 
Kuuntelupaikan hinta Tsau:n jäsenille 20€ ja muille 25€. 
Hintaan sisältyy lisäksi kahvia/teetä ja pientä purtavaa.


Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset: Mira Järvinen / jarvinenmira@hotmail.com

Tsaulaisten ilmoittautumiset etusijalla 20.12. asti.

 

Tule viettämään mukavaa tokopäivää Tsau:lle!

TEEMAKURSSIT | Hyppytekniikka 2 | Kontaktit | Kepit

Kouluttajana Liittokouluttaja Marianne Asikainen. Katso esittelyä Mariannesta >>

Kurssilla on 3 läsnäolokertaa joka kolmas maanantai. Väliajoilla harjoitellaan läksyjä.

Kurssille otetaan 5 osallistujaa / kurssi, paitsi hyppytekniikkaan 4 osallistujaa.

 • Hyppytekniikan jatkokussi |  kenttä 3 | (1) 16.10. (2) 6.11.  (3) 27.11. | klo 17-18:30
 • Kontaktitekniikkakurssi | kenttä 2 | (1) 23.10. (2) 13.11. (3) 4.12. | klo 17-18:30
 • Keppitekniikat ja -harjoittelukurssi | kenttä 3 | (1) 30.10. (2) 20.11. | (3) 11.12. | klo 17-18:30

 

Kursseille otetaan koirakkoja, jotka ovat mahdollisimman samassa vaiheessa koulutusta. Muille ilmoittautuneille pyritään järjestämään kursseja jatkossa tason mukaisesti, joten mikäli et mahdu näille kursseille, katso jatkossa kurssisivustoa ahkerasti.

Ilmoittaudu tällä  >>lomakkeella


Maksu suoritetaan TSAU:n tilille, kunhan saat kouluttajalta varmistuksen kurssille pääsystäsi.

IBAN: FI 2643 0921 2011 1014

BIC-koodi: ITELFIHH

Kurssimaksu on 30 € / kurssi TSAU:n jäseniltä ja 42 € / kurssi ei-TSAU:n jäseniltä sisältäen jäsenmaksun.


Lähetä maksustasi kuitti liitteenä osoitteeseen tsaukoulutus@gmail.com, varmistuksen saatuasi.

Lisätietoja koulutusvastaavalta: p. 0400-669568 | tsaukoulutus@gmail.com

Marjo Korander-Taavitsainen | Hypnotic Dog Sport - psyykkinen luento

Yhteistyössä TSAU ry ja valmennusryhmä järjestävät psyykkisen luennon TSAU-keskuksen tiloissa 1.10.2017 klo 12. Luennoitsija on FitDog-teamin ja TopTeamin psyykkinen valmentaja.

Jos tuumit seuraavaa...

 • Harjoitustilanteet: "Kaikesta tekemisestä pitää nauttia ja urheilijalla tulee olla sisäinen rakkaus ja palo lajiin."
 • Kilpailutilanteet: "Treenit kulkevat, mutta miksei pää pysy kasassa niissä tärkeimmissä kisoissa, tärkeimmällä hetkellä?"
 • Tavoitteet: "Mikä tekee toisista voittajia, miksi toinen on ikuinen kakkonen tai nelonen?"

 

Ilmoittaudu luennolle:  >> ilmoittautumiskaavakkeella

tai osoitteeseen tsaukoulutus@gmail.com, p. 0400669568, 28.9.2017 mennessä.

Osallistumismaksu on 15 € (tai 10 € TSAU ry:n aktiivijäsen).

 • Maksa osallistumisesi tilille:
  IBAN: FI 2643 0921 2011 1014
  BIC-koodi: ITELFIHH
  viestikenttään: Marjon luento 1.10. Sukunimi Etunimi

Marjosta listätietoa hänen omalta  >> sivustoltaan

 

Toko-koulutus 4.11., ilmoittaudu mukaan!

Tsau-keskuksessa järjestetään tokon koulutuspäivä 4.11.2017. Kouluttajina toimivat Riitta Jantunen-Korri ja Pekka Korri (Kennel Tending). Riitta ja Pekka ovat pitkän linjan toko- ja pk-kouluttajia ja kouluttavat koirakoita aktiivisesti ympäri Eurooppaa. Pekka kouluttaa työkseen myös opaskoiria (Opaskoirakoulu). Koulutus on avoin kaiken tasoisille koirakoille ja sisältää 20 min jakson molemmilla kouluttajilla.

Mukaan mahtuu 14 koirakkoa. Tsaun aktiivijäsenille koulutuksen hinta on 60€, ilman harjoitteluoikeutta oleville Tsau-laisille 70€ ja ulkopuolisille 75€. Päivään voit osallistua myös kuunteluoppilaana hintaan Tsau-jäsen 20€ ja muut 25€. Hintaan sisältyy koulutuksen (2 x 20 min) lisäksi kahvia/teetä ja pientä purtavaa.

Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset 1.9. mennessä Tarja Melakari 044 587 1570 tarja.melakari@hotmail.fi

Tule viettämään mukava tokopäivä Tsau-keskuksessa!

Jerry Stenbergin Fysiikkatreenit 2017 syyskausi

Fysiikkaryhmä To 18.45-19.45, kentällä 4.

Fysiikkaharjoitukset on suunniteltu tukemaan agilityä ja ne sopivat kaiken tasoisille kisaajille sekä kuntoilijoille. Tervetuloa mukaan oman kunnon puitteissa! Mukaan lenkkarit, juomapullo ja joustava kerrospukeutuminen.

Vapaaehtoinen 2 € kertamaksu juniorityön puolesta!

 

lisätietoja: jerry.stenberg@kolumbus.fi

p. 045-6496055