Koetoimitsija 2 -kurssi

SEURAAVA KURSSI lauantaina 27.5.2017, vetäjänä Maria Lepänhaara


Ilmoittautuminen

Maria Lepänhaara
puhelin: +358414584662
sähköposti: kilpailuvastaava@tsau.info

ilmoittautumisaika päättyy:  02.05.2017


TSAU:laisille kurssi on ilmainen. Muille 40e

Tilinumero:FI 2643 0921 2011 1014


Huomaathan, että koetoimitsija 1-kurssi tulee olla suoritettuna ennen 2 osalle osallistumista.

Oman yhdistyksen puolto tarvitaan.

 

 

Pidätkö yhdistystoiminnasta ja haluat oppia erilaisia tehtäviä kisapaikalla? Haluatko tehdä harrastuksen parissa muutakin kuin vain treenata? Tekeminen on helppoa, kun se osaa. Nyt olisi oiva tilaisuus tulla täydentämään osaamistaan tai opettelemaan täysin uutta!

MIKSI KANNATTAA OSALLISTUA?

Kurssin kautta pääsee harrastustoimintaan helpommin sisään ja saa varmuutta toimintaansa kisapaikalla. Ei tarvitse olla pallo hukassa kentänlaidalla! Yhdistystoiminta on parhaimmillaan hauskaa yhdessätekemistä.

Koetoimitsijakurssi 2 edellyttää, että yleinen osa, koetoimitsija 1, on suoritettu. Koetoimitsijakurssin 2 tavoitteena on pätevöidä osallistujat agilityn kilpailutoimitsijoiksi, jotka tuntevat lajin säännöt ja muut kilpailujen järjestämiseen liittyvät ohjeet ja määräykset, sekä hallitsevat kilpailujen läpiviennin kilpailujen anomisesta tulosten toimittamiseen saakka. Kurssin läpäisseet osallistujat hallitsevat kaikki toimihenkilötehtävät ja pystyvät vastaavana koetoimitsijana ottamaan vastuun kilpailuorganisaatiosta.

Toimihenkilötehtäviä ovat mm:

Toimistossa:

 • Ilmoittautumispisteen työntekijä
 • Pöytäkirjanpitäjä/tuloslaskija
 • Sihteeri
 • Lähetti

Radalla:

 • Ratamestari
 • Tuomarinsihteeri
 • Sisäänheittäjä
 • Ratatyöntekijä
 • Käsiaika
 • Kuuluttaja

KURSSIN SISÄLTÖ

Kurssi kestää yhden päivän. Kurssi koostuu teoriaopinnoista ja oppimistehtävistä, joissa käydään läpi kilpailujen anomiseen, suunnitteluun, valmisteluun ja järjestämiseen liittyviä tehtäviä.

Kurssin jälkeen on suoritettava viisi vastaavan koetoimitsijan ja tuomarin valvomaa vähintään yhden tasoluokan mittaista harjoittelukertaa  virallisissa kilpailuissa. Harjoittelukerroista ainakin kerran tulee toimia tuomarinsihteerinä, pöytäkirjanpitäjänä, pöytäkirjan pitäjän sihteerinä ja ratamestarina. Kurssin ja harjoittelukertojen suoritukset merkitään harjoittelukorttiin, jolla anotaan koetoimitsijakorttia. Kurssin suorittamisen vahvistaa kurssin vetäjä(t) ja harjoittelukertojen suorittamiset ko. kilpailun  ylituomari.

Koetoimitsijakortti

Agilityn koetoimitsijakurssin ja siihen kuuluvat harjoittelut hyväksytysti suorittaneet voivat anoa SAGIta koetoimitsijakorttia. Koetoimitsijakortin saadakseen on oltava täysi-ikäinen (18 v), SKL jäsen ja agilitylisenssinhaltija. Kortti oikeuttaa ilmaiseen sisäänpääsyyn Kennelliiton myöntämiin näyttelyihin ja SAGIn järjestämiin tai myöntämiin kansallisiin kilpailutapahtumiin. Kortti anotaan SAGIlta anomisohjeen mukaisesti harjoittelujen suorittamisen jälkeen. Sihteeri auttaa korttien anomisessa.

Suositeltavat pohjatiedot

 • Agilitysäännöstö, erityisesti kilpailujen järjestämisohje
 • Kokemus toimihenkilötehtävistä eduksi
 • Mietittävä etukäteen: joku itselle epäselvä asia, kuten eteen tullut ongelmatilanne tai säännöissä tai ohjeissa epäselvästi esitetty kohta

(Lähde: SAGIn nettisivut)